Mini's

Karin Meijer is in april 2002 op het Park van de H.L.T.C. Leimonias met de cursus minitennis gestart.

 

Karin Meijer heeft in 1979 met goed gevolg de HALO afgerond. Ook heeft zij het B-diploma van de KNLTB.  Sinds 1978 geeft Karin tennisles. Haar specialiteit is het les geven aan de mini's (leeftijdsgroep ongeveer 4 tot en met 7 jaar). Karin Meijer heeft les gegeven bij HLTC De Metselaars en op het Park Houtrust. Op Houtrust had zij haar eigen tennisschool. Deze bleek een kweekvijver te zijn van talentvolle leerlingen die doorstroomden naar de grotere verenigingen in Den Haag en een aantal ook naar de tennislessen die gegeven worden door het district van de KNLTB (de Bond).

Het doel van de cursus is dat kinderen tennis zo leuk gaan vinden dat zij deze sport nog jaren blijven beoefenen. Ook wanneer zij de leeftijdsgroep 12 tot 15 jaar bereikt hebben, de leeftijdsgroep waar uit de statistieken is gebleken dat deze kinderen in de door hun gekozen sport afhaken. Daarnaast heeft de training als doel talentvolle kinderen via Leimonias de kans te geven zich verder te ontwikkelen. Bekeken zal worden of het mogelijk is  in samenspraak met Leimonias, trainer(s) en ouders een trainingsplan te maken.

 

De trainingsmethode is erop gebaseerd om in eerste aanleg de kinderen in de leeftijdsklasse van 4 tot en met 7 jaar op speelse en vrolijke wijze kennis te laten maken met tennis. Houdt dit in dat de leerlingen alleen maar door hoepeltjes springen en met ballen gooien? Nee er wordt wel degelijk gewerkt aan de technische basis vaardigheden van het tennis. Dus met een (op grootte aangepast) racket. Minitennis wordt "op maat" gegeven. De kinderen krijgen de beschikking over kleine tennisveldjes, dito rackets plus lichtere tennisballen (die er overigens wel echt uitzien).

 

Binnenkort gaat de cursus mintennis zijn 22ste jaargang in. De locatie waar deze lessen gegeven worden is het wondermooie tennispark Leimonias. Op het gravel van deze 118 jaar oude vereniging schitterden vele grote tennisnamen. De roemrijke historie en de door Leimonias gekoesterde tennistraditie maken hier de stijlvolle dienst uit.

In diezelfde sfeer wordt ook het minitennis gegeven.  

Minitennis is het 'echte' tennis op maat gemaakt voor kinderen in de leeftijd van 5 t/m 8 jaar. Het jonge volkje speelt met kleinere rackets en iets lichtere ballen op aangepaste  banen. Door deze aanpassingen hebben de kinderen veel speelplezier en ontstaan soms heuse rally's 'a la Wimbledon'.

Veel plezier beleven de kinderen ook op de BALVAARDIGHEIDSDIPLOMADAG: veel leuke coördinatie spelletje en na afloop ontvangt iedereen zijn tennisdiploma

Speciaal voor de mini’s is er op Leimonias een ‘mini-baan, waar ze altijd op kunnen spelen.. Ook op de grote banen kunnen ze terecht, mits daar op dat moment niet gespeeld wordt.. Ook wanneer het regent gaan de mini-lessen gewoon door. In het clubhuis worden dan op een speelse wijze o.a. reactieoefeningen gedaan.

Om de tennisvaardigheden zelfstandig te kunnen oefenen, zijn er twee speciaal daarvoor vormgegeven tennismuren beschikbaar.

Het leuke van minitennis is dat uw kinderen op een ontspannen en speelse wijze kennismaken met de ‘koningin der sporten’ het tennissen, maar ook met elkaar, de trainster en de karakteristieke Leimonias-sfeer. Wanneer ze er qua leeftijd aan toe zijn, is een daadwerkelijk lidmaatschap van Leimonias  een geleidelijke overgang en geen spreekwoordelijke sprong in het diepe.

 

Door de jeugdcommissie van Leimonias worden activiteiten georganiseerd waaraan,soms, ook de mini’s mee kunnen doen. Een Paaseierentoernooi voor de meer gevorderde mini’s, een ‘kijkuurtje’ (we gaan dan een uurtje naar een competitiewedstrijd van het eerste team, de topspelers van Leimonias kijken) en dergelijke. 

Voorspeeldag:

Voordat de cursus begint is er een zogeheten ‘voorspeeldag’ op zaterdag 11 maart. Doel van deze voorspeeldag is om inzicht te krijgen in de totale motoriek van de kinderen. Met dit inzicht in het achterhoofd worden dan later de groepen ingedeeld, zodat iedereen in de lessen het best aan zijn trekken komt.

 

Organisatie

Uw kind krijgt 16 weken les in een groep van 10 leerlingen. Deze  lessen zijn twee maal in de week en  duren 40 minuten. Elk kind  heeft les op woensdag tussen 13.00 en 18.00 uur en, afhankelijk van uw      keuze, ook op  maandag of vrijdag  tussen  15.30 en 17.30 uur.

Kosten

De kosten voor de lessen bedragen in totaal 160 euro. Dit is 130 euro lesgeld en 30 euro voor baan- en activiteitenbijdrage aan Leimonias. Deelname aan de balvaardigheidsdiplomadag (voor alle kinderen) is gratis en voor deelname aan de mini-toernooien (voor die kinderen die er aan toe zijn) wordt een kleine bijdrage gevraagd voor de prijzen.

 

Ieder jaar ondersteunt  Meevers-sport de minitjes met een symbolische sponsoring. Dit jaar is dat voor iedere mini  een tennis T-shirt.

 

Kledingvoorschriften.

U dient er voor te zorgen dat uw kind in sportkleding verschijnt, graag overwegend wit. De sportschoenen mogen geen diep profiel  hebben (dus zeker geen noppenschoenen) daar de banen anders  beschadigd kunnen worden.

 

Aanmelding.

Via het aanmeldingsformulier kunt U het formulier invullen en terug mailen of uitprinten en via de post versturen: Karin Meijer, Sinaasappelstraat 34, 2564 ER Den Haag.

 

Wanneer u uw kind(eren) voor de eerste keer aanmeld voor deze cursus, dan wordt uw kind op zaterdag 11 maart tussen 9.30 en 11.30 uur in de gymnastiekzaal van de Duinoordschool (Bentinckstraat 1) verwacht om voor te spelen. Voor alle duidelijkheid: het is niet noodzakelijk dat ze al eens een racket in hun handen hebben gehad.

Telefonisch  wordt U op de hoogte gebracht op welk tijdstip uw kind verwacht wordt.

 

Heeft uw kind afgelopen zomer de cursus gevolgd of aan de wintercursus deelgenomen, dan hoeft uw kind natuurlijk niet voor te spelen. U ontvangt (telefonisch of schriftelijk)bevestiging van de ontvangst van uw aanmeldingsformulier!

 

Heeft u uw kind aangemeld en krijgt u binnen 7 dagen geen reaktie,

neemt u dan kontact met mij op: 368 72 71.

 

Vervolgens wordt u op zaterdag 25 maart op tennispark Leimonias verwacht tussen 9.30 en 11.00 uur. U wordt dan op de hoogte gebracht van de exacte lestijden van uw kind en U kunt  de 130 euro voldoen (bij voorkeur contant en gepast). Voor de betaling van het Mini-lidmaatschap (30 euro) wordt u een acceptgiro gestuurd.

Heeft uw kind al zin om een balletje te slaan dan zijn daar de onvolprezen oefenmuren van Leimonias heel geschikt voor.

 

Tenslotte

Wanneer uw kind de overstap maakt van het mini-lidmaatschap naar het junior-lidmaatschap bij Leimonias komt uw kind onder de goede hoede van tennisschool DonBurgersdijk. Om er zeker van te zijn dat uw kind deze overstap kan maken (ook voor het junior lidmaatschap is een grote wachtlijst) is het verstandig om uw kind daar nu reeds voor op te geven. Het aanmeldingsformulier vindt U op de website van Leimonias.

Naast de mini’s geef ik tevens privé-tennislessen aan volwassenen. Ook voor het bijschaven cq perfectioneren van uw eigen tennisspel kunt u dus bij mij terecht

Op www.Leimonias.nl vindt u veel informatie over Leimonias zelf, de Mini’s en  alle mogelijke tennis-

evenementen. U kunt deze site ook gebruiken om uw kind  via de e-mail aan te melden:

www.Leimonias.nl, minitennis, aanmeldingsformulier.

 

Heeft U nog vragen dan kunt u mij thuis bellen op nummer 368 72 71.

Met vriendelijke groet

 

Karin Meijer

 

 

 

 


Ogenblik a.u.b. ...