Competitie Bulletin Jeugd Geel en Groen Najaarscompetitie 2017

 

3de competitiedag 1 okt.

J tm 17 team 1: uitslag 6-0 gewonnen 

Op de mooie eerste zondag in oktober speelden de jongens thuis tegen Victoria. Na een gezamenlijke warming up,  waarbij één van de spelers van de tegenpartij nog ontbrak, begonnen Jip en Gianni aan de enkel partijen.  Jip won gemakkelijk. De tegenstander kwam niet verder dan één game in zowel de eerste als de tweede set. De eerste set van Gianni was spannend. Het was een gelijk opgaande strijd, die beslist werd middels een tiebreak in het voordeel van Gianni (7-4). De tweede set was 6-0.  Yassin mocht eerder op de 3e reserve baan beginnen. Hij won beide sets 6-0. De VCL, Leonoor, moest twee keer optreden bij deze partij. Rohan begon met een achterstand, maar had al snel door hoe de partij naar zijn hand te zetten. Hij won beide sets 6-2.

Na een pauze met heerlijke kaneelbroodjes en fruit verzorgd door de familie De Buck begonnen Jip en Gianni aan de dubbel. De eerste set wonnen zij door goed en gefocust samenspel 6-0. Hierbij waren mooie rally’s te zien. In de 2e set was de focus even wat minder, maar uiteindelijk wonnen ze ook deze 6-2.  Na een rustpauze van Rohan en zijn tegenstander begonnen ook  Yassin en Rohan aan de dubbel. Zij stonden 5-2 voor. Hierna werd het even spannend, maar ze wonnen uiteindelijk 6-4. In de 2e set maakten ze korte metten met de tegenstander door 6-1 te winnen. Met de tegenstanders werd tot slot nog  gezamenlijk een drankje genuttigd en de jongens konden allen  gezamenlijk op tijd naar huis om te studeren. Samenvattend een mooi resultaat op een mooie dag met bij de dubbels misschien toch wel een beetje te veel wind, maar gelukkig geen regen.  Complimenten jongens!! Prima teamwork!

 

J tm 17 team 2: uitslag 6-0 gewonnen

Team 2 speelde zondag tegen Nieuwerkerk a/d IJssel. Timo startte de dag tegen een jongen van zeker wel 2 meter lang..... Maar toch was Timo een maatje te groot voor deze sympathieke reus en won met 6-1, 6-2. Florent speelde tegen een oude bekende en nam revanche op zijn partij van vorig jaar, door de partij met 6-2, 6-3 naar zich toe te trekken. Emile won overtuigend van zijn tegenstander met 6-2, 6-1 en Sep won na een iets langere partij, met games die soms wel 10 minuten duurde, met 6-3, 6-1.        

Florent en Timo startten de dubbel vrolijk en overtuigend. Ze wonnen de eerste set dan ook met 6-2. De tweede set begonnen ze ook goed, waardoor de sfeer er nog beter inkwam. Er werd veel gelachen en er werden pirouettes gemaakt, ook werden er diverse ballen door de benen geslagen..... Opeens was het 5-4..... toch even opletten dus... Gelukkig wisten ze de partij netjes met 6-4 af te ronden. Emile en Sep begonnen ook goed aan de dubbel, met uitstekende rally's en fantastisch netwerk: 6-2. Het begin van de 2e set ging gelijk op, maar na wat mindere service games van de Leimonias-jongens kwamen ze achter in de set en kregen dit niet meer recht getrokken, 2-6. In de daaropvolgende plaspauze kwam de super-tip van de coach: "probeer geen dubbelfouten te slaan". Dit resulteerde in een winnende 3e set: 6-1. 

Het was een gezellige dag met goed, maar wel wat winderig, tennisweer en leuke partijen!

 

J tm 17 team 3: uitslag 4-2 gewonnen

Leimonias 3 bestond dit keer uit Pepijn + de invallers Björn,  Mats en Noah. Dank je wel jongens!!!

We werden pas om 12:00 uur verwacht op het behoorlijk winderige park van Victoria in Rotterdam. Daar aangekomen konden we gelijk met alle singles de baan op, maar helaas had de tegenstander slechts 3 spelers tot zijn beschikking. Zowel Björn, Pepijn als Noah speelden niet alleen tegen hun tegenstander, maar ook tegen de wind en vooral zichzelf. Pepijn wist zijn onvoorspelbare tegenstander in 2 sets te verslaan. Bjorn walste in de 3e set ook over zijn tegenstander heen, alleen Noah kon het net niet bolwerken in een gelijk opgaande wedstrijd.

Mats moest wachten tot de dubbel, maar dat was meer dan de moeite waard. Samen met Noah moesten ze opboksen tegen hun 14 en 16 jaar oude tegenstanders. Ze begonnen voortvarend en wonnen met heel goed spel de 1e set. Het plezier op de baan was leuk om te zien langs de kant. In de 2e en 3e set hadden Mats en Noah eigenlijk ook het betere van het spel alleen viel het kwartje net iets te vaak de andere kant op. Uiteindelijk nipt verloren , maar we hebben genoten van een geweldig mooie pot mannen! Leimonias 3 heeft nu ook zijn eerste overwinning binnen (4-2) en hopelijk kunnen ze daar volgende week een mooi vervolg aan geven.

 

Gem t/m 14 team 1: uitslag 4-1 gewonnen 

Uit tegen Barendrecht. Sparsh mocht van Mats in ons team invallen zodat hij een keertje kon spelen; sportief van Mats! Luka en Sparh startten met de dubbel; was lastig en spannend 7-6 en 6-4 gewonnen. Luka nam de single over in plaats van Sparsh zodat hij een beetje kon pauzeren en rusten. Maar Luka kreeg ook last van bovenbeen blessure in de single en had bijna besloten om te stoppen. In 3 sets (7-6, 5-7 en 6-2) heeft hij toch de pot voor Leimonias in de wacht weten te slepen. Kaja heeft overtuigend met 6-1 en 6-4 gewonnen.  Ook de meisjes dubbel werd een 3 setter en met mooi spel ook gewonnen. En uiteindelijk heeft Sparsh gelukkig toch de GM dubbel nog kunnen spelen samen met Chloe. Helaas kwamen ze net iets te kort. Onze toppers hadden na paar emotionele uitbarstingen (Kaja single, Luka single en jongens dubbel) alles kunnen winnen behalve de GM dubbel. Uiteindelijk 4:1 gewonnen ????.

 

Gem t/m 14 team 2: uitslag 5-0 gewonnen

Het was een gezellige en leuke partij. Dordrecht was ¾ uur te laat, maar een hele prettige en sportieve tegenstander. Alle wedstrijden hebben we in 2 sets weten te winnen. Andrew heeft in zijn singel slechts 2 games afgestaan. Lizzy mocht weer op haar, nu toch wel favoriete onderdeel aantreden: singel. Zonder genade met 6-1 en 6-2 gewonnen. Ook de meisjes dubbel liep als een trein. De jongens dubbel was wat spannender 6-4 de eerste en in de 2de set stonden ze 1-4 achter. Toen gooide Andrew en Wessel de turbo aan en sleepten deze set ook met 6-4 binnen.  De laatste partij gemengd dubbel werd door Fiep en Wessel gespeeld en was ook nog een leuke wedstrijd. Mooie rally’s en veel netwerk punten gemaakt. Gezellig genoeg waren er op het laatst ook nog diverse ouders aan de kant. Vanaf volgende week gaan we voor de 2de keer tegen de teams in onze poul. Drie van de vier teams hebben allen 10 punten. Dus alles ligt nog open en is nog mogelijk ! 

 

M t/m 14: uitslag 2-4 verloren

Vandaag speelde het team op Leimonias thuis tegen Zoetermeer. De dames uit Zoetermeer waren over het geheel net iets sterker waarbij de wind en het geluk soms een beetje tegen zat. Leimonias verloor helaas de dubbels en enkele singels, maar wonnen uiteindelijk nog 2 singles. Het waren mooie partijen die doorgaans als driesetters werden gespeeld. Veel strakke en diepe ballen vanaf de baseline met af en toe een cross-bal of geslaagde volley. Het weer zat mee, behalve de wind die met name op baan 1 en 2 goed voelbaar was. Omdat het toevallig mogelijk was 2 extra banen te gebruiken duurde de wedstrijden tot ca 13.15. De revanche belooft spannend te worden !

                                          

J t/m 14: uitslag 0-6 verloren

Onze jongens speelden thuis tegen het team van LTC Leeuwenbergh. Leeuwenbergh staat nr 2 in onze poule van 8 dus we waren op alles voorbereid. Onze tegenstanders bleken inderdaad net wat balvaster en sterker maar iedereen streed voor wat hij waard was. In sets hebben we het niet gered; bij de tosti's en friet na afloop noteerden we een kleine overwinning voor Leimonias ????. De komende 3 keer spelen we tegen de lagere teams in de poule: we ruiken nu al onze kansen ! 

 

Groen 1: uitslag 0-6 verloren

Nog steeds drie jongens met een blessure. Deze keer viel Lisanne de zus van Bart in. Heel fijn, konden we gelukkig wel spelen. Hele mooie wedstrijden gezien en mooi tennis! Maar de winst werd elke wedstrijd net niet binnen gehaald. We gingen met zes nul naar huis, maar weet zeker dat met dit tennis, de winst een keer is binnen te halen.

 

Groen 2: uitslag 6-0 gewonnen

En wat zeiden we de vorige week? We worden steeds beter! Vandaag met maar liefst 6 – 0 gewonnen tegen Metz! We speelden thuis op Leimonias met Tommy, Wieger, Dana en invalster Juliette.  Er stond een harde wind, maar de wind is onze vriend hebben we geleerd van Marilien.

Onze spelers speelden de sterren van de hemel. Tommy speelde zijn enkel tegen de sterkte speelster van Metz. Het was een partij met mooie rally’s. Tommy had een goed tactisch spel en gebruikte schijnbewegingen waardoor de tegenstandster vaak op het verkeerde been gezet werd. In de tweede enkel bleek Wieger met 4-0 en 4-1 veel sterker dan de tegenstander. Zijn mooiste punt maakte hij in een duiksliding waarbij hij de bal van de zijlijn haalde en toch retourneerde. Hij viel op zijn hand maar daar maakte hij zich niet druk om en speelde gewoon door. Dana oogstte bewondering met haar mooie strakke services, en ze zorgde voor prachtig spel op de baseline met lange rally’s. De partij werd spannend afgesloten met 2-1 na een tiebreak. We waren heel blij met Juliette die kwam invallen vandaag. Ze won met 2-1 in haar enkel na een tiebreak, na een mooie partij met snelle returns. Na een fruit snack en terwijl de ouders met dekentjes tegen de kou en harde wind langs de lijn zaten te bibberen, wonnen onze toppers nog twee schitterende dubbels.  Mooie winst dus voor Leimonias, en een welverdiende uitslag voor Team 119!        


Ogenblik a.u.b. ...