Heren 1 35+

SPEELDAG 7

 

HEEREN HANDHAVEN ZICH IN STIJL

 

Het was een tropisch hete dag op Park Leimonias, waar de Heeren zich al vroeg verzamelden voor de laatste ronde van de voorjaarscompetitie, tegen 's Gravenzande. Veel stond er niet meer op het spel: de derde plaats was al zeker en de tweede normaal gesproken buiten bereik, maar de Heeren waren het aan hun stand verplicht om hun sportieve plicht te vervullen.

 

En dat deden zij, na een wat haperende start. Hasekamp won eenvoudig in twee sets (6-2, 6-0), maar De Vries had beduidend meer moeite met zijn tegenstander, die hem tergde met slimme dropshots. Moeten wij constateren dat de oude vos tekenen van slijtage begint te vertonen? In ieder geval ging de partij nipt verloren: 4-6, 5-7. Dit was echter de eer van de Heeren te na, zij rechtten de rug nog eens voor de dubbels. En met resultaat: Boonen en Van Der Giessen wonnen eenvoudig met 6-2, 6-0, Hasekamp en Van Der Giessen met 6-3, 6-2 en Boonen en De Vries met 6-3, 6-0. Een overtuigende 4-1 overwinning voor de Heeren, en een mooie derde plek na de promotie van vorig jaar.

 

Na afloop werd er Eredivisie gekeken, en vooruitgeblikt naar volgend seizoen. Wat opviel is dat de naam van captain Rang al niet meer genoemd werd, Hasekamp eiste de leidersrol op alsof hij nooit iets anders gedaan had. Ook opvallend: De Vries meldde zich als captain voor de herfstcompetitie, terwijl hij normaal alleen genoegen neemt  met de rang van president. Ziet hij hierin wellicht een mogelijkheid -- het voorbeeld van Rang indachtig -- om de eigen plek in de opstelling zeker te stellen? Hoe dan ook, wellicht kan De Vries een bindende rol vervullen bij het team, dat sinds het terugtreden van Rang toch tekenen van desintegratie lijkt te vertonen. Teleurstellend was bijvoorbeeld de opkomst bij de slotbarbecue, waar alleen De Vries en Boonen acte-de-presence gaven terwijl Van der Giessen en Hasekamp zich beriepen op verplichtingen in de familiesfeer en Burgersdijk en Eenhoorn het gezelschap verkozen van de langbenige schonen in hun respectievelijke eredivisieteams. En dan spreken wij nog niet over Kriege en Rang, die zich allebei in Zuid-Europese sferen ophielden. Kortom, waar het tennissend wel goed zit bij de Heeren dit jaar, is er op sociaal vlak nog veel herstelwerk te verrichten. Uw verslaggever blijft de ontwikkelingen op de voet volgen!

 

O.N.T. Hulling

Follow The Ball

 

SPEELDAG 6

Nagekomen bericht:

DE VELE PETTEN VAN CAPTAIN RANG

Ja, de Heeren van Leimonias wonnen bij Naaldwijk, maar zoals zo vaak miste de journalist van De Klaroen het échte nieuws. Wat verbazing mag wekken, want anders dan de onafhankelijke verslaggever van FTB was hij wel toegelaten tot het park, waar mannen als Eenhoorn en Burgersdijk kind aan huis zijn en de familiebanden af en toe wel erg hecht lijken. Wie was bijvoorbeeld de soigneerde zeventiger die door Burgersdijk voortdurend eerbiedig  als "schoonvader" werd aangesproken? Moeten wij de Italiaanse term voor "schoonvader" in de herinnering roepen, of een Engelse term die er erg op lijkt? Wie had de Rijnsburgse hooligans besteld, die de parkeerplaats onveilig maakten waar uw verslaggever zich noodgewongen ophield?

Hoe het ook zij, volgens een bron bij de Heeren die heel graag anoniem wil blijven (Hasekamp) ging het langs de baan over hele andere zaken dan over tennis. Over geld bijvoorbeeld, en over integriteit. Hoe kan het dat in al die jaren nooit een rekening voor competitiedeelname is opgedoken? Heeft captain Rang die betaalt en zo ja, in ruil voor welke gunsten? Of zijn er op hoger niveau afspraken tussen de KNLTB en de Heeren? Het blijft ook verbazing wekken dat bepaalde Heeren, ondanks prestaties die evident onder de maat blijven, toch telkens weer geselecteerd worden. Met voorop captain Rang zelf, waardoor de jonge Burgersdijk elke keer noodgedwongen zijn beste krachten moet geven om een punt veilig te stellen. Maar ook een Eenhoorn die, duidelijk zwaar geblesseerd, toch perse een partij tegen zijn zwager (!) moet spelen. Ligt hier een link met de eredivisie, waar Leimonias en Naaldwijk elkaar binnenkort op het hoogste niveau treffen? Wat voor afspraken zijn hier precies gemaakt?

En dat zijn nog de zaken die een directe link hebben met het tennis. Daarnaast wordt gefluisterd over vastgoedtransacties, over het belastingverdrag tussen Nederland en Italië en over een link met de affaire Keizer. Als we deze zaken combineren met de Omertá die door captain Rang wordt afgedwongen, dan kunnen we alleen maar eindigen met een oproep aan de Integriteitscommissie van Leimonias. Snelle actie is geboden!

 

BREAKING: CAPTAIN RANG TREEDT TERUG VOOR DUUR ONDERZOEK

Zojuist is bekend gemaakt dat er een integriteitsonderzoek is gestart naar het handelen van captain Rang. In reactie daarop gaf Rang aan een "brandschoon geweten" te hebben, maar in het belang van het team tijdelijk terug te treden. Hij weigerde verder elk commentaar, maar liet nog wel weten de oorzaak te zoeken bij roddels en achterklap afkomstig van een kleine minderheid van de teamleden. "Het is dat misselijke ventje van een Hasekamp. Al vanaf het begin is hij uit op mijn positie, en hij ziet zijn kans schoon nu ik veel in het buitenland verblijf. Bovendien werkt hij bij de overheid en snapt hij dus niet hoe zaken in het bedrijfsleven werken. Hij heeft nu een gefrustreerde journalist gevonden die bereid is om zijn fantasieverhalen ongefilterd te publiceren op een dubieuze website."

Wij laten dit zonder commentaar passeren, maar het is duidelijk dat hiermee niet het laatste woord is gesproken in deze affaire.

 

O.N.T. Hulling

Follow The Ball


 

Heeren door het oog van de Naald(wijk)!

Daar de Heeren uitspeelden in het imposante stadium van Naaldwijk waren zij niet in staat om uw verslaggever het recht te ontzeggen om ter plekke aanwezig te zijn, een overwinning voor de persvrijheid derhalve!

Triest was dat geen van de spelers uw verslaggever te woord wenste te staan en blijkbaar hanteren de Heeren de welbekende "omerta" over allerlei zaken. Toch slaagde uw verslaggever erin om enkele spel commentaren op te vangen, en, over het spel van de Heeren was veel goeds op te merken! 

De Vries, wederom terug op zijn vertrouwde plek, stuurde zijn tegenstander fluks naar huis in twee sterk gespeelde sets met 6-2 en 6-1. De Vries stelde na de partij een leeftijds issue ter sprake; al is hij de nestor van de Heeren toch meent hij een zeer jeugdige uitstraling te bezitten die zich tevens vertaald in zijn spel. Ook uw verslaggever kan niet ontkennen dat de Vries opmerkelijk jeugdig over vele oudere of jongere tegenstanders heen vliegt. Evenwel, zoals de lezer bekend, is de tennisbond nog volop bezig met het uitrollen van een adequaat doping programma, mijn commentaar blijft derhalve uit!

Geheel onverwacht nam "Bijter" van der Giessen de tweede single voor zijn rekening en hij deed dat met verve! Enigszins verwarrend was dat beide spelers in een zelfde tenue aantraden, wat bij tijd en wijle voor verwarring zorgde. Van der Giessen moet een wel zeer "interessante" afspraak gemaakt hebben met de kleding sponsor dat hij het Heeren "wit" en team instructies negeerde! Over het spel niets dan goeds, van der Giessen acteerde sterk met consistent en geconcentreerd spel waarbij hij de tegenstander geen kans liet! Ook hier een overwinning in twee sets! 

De tactisce zet om Hasekamp te laten starten met Kriege in de tweede dubbel pakte echter minder goed uit. Na een voortvarende start en een 2-1 voorsprong ging het mis en werd er geen punt meer gepakt en met 6-2 ging de set verloren. Zij slaagden er niet in de bordjes te verhangen in de tweede set en slechts aan het eind van de set werd er een punt gepakt voor de eer, 6-1 verlies. De uitslag was enigszins geflatteerd daar er zeker redelijk spel werd vertoond en de partij had zelfs gewonnen kunnen worden, evenwel het mankeerde beide Heeren om aan het net de mogelijk heden ook te benutten en direct aftemaken. Nu werd de tegenstander teveel mogelijkheden gegund om in het spel te blijven.

Door onduidelijke oorzaken ging de eerste dubbel als tweede van start met Burgersdijk en Captain Rang. Ook zij starten voortvarend en de eerste set vloog voorbij met 6-0 met sterk spel van beide Heeren. Evenwel, uw verslaggever en het wederom in grote getallen opgekomen publiek kon haar ogen niet geloven. In de tweede set nam de tegenstander de leiding op eigen service en brak de service van Burgersdijk, iets wat uw verslaggever zich niet kan heugen eerder te hebben gezien! Daar ook Captain Rang zwak serveerde nam de tegenstander een ruime voorsprong en pakte overtuigend de set, een eerste set verlies in vele competities voor dit duo!! De verwachting was dat zij een en ander in de allesbeslissende set anders zouden aanpakken, maar dat leek er niet op! Beide partijen bleven in evenwicht met 2-2 en wederom ging de tegenstander De Burgersdijk service breken! Op break point stormde de tegenstander naar voren en sloeg hard op borsthoogte van Captain Rang aan het net, een zeker punt en waarschijnlijk de eindoverwinning! Maar nee, zelfs in de herhaling was het nauwelijks zichtbaar; met magische snelheid bracht Captain Rang zijn racket in stelling voor zijn borst en met een schitterende volley geplaatst tussen de twee tegenstanders redde hij het punt! Het talrijke publiek stond op de banken en de tegenstander stortte in als de welbekende plumb pudding! De psychologische val was diep en  bakten zij er niks meer van en Burgersdijk en Captain Rang harkten zonder verdere problemen de partij binnen.

De zege was nu veiliggesteld en wederom van der Giessen, nu met Eenhoorn, konden relaxed aan de bak voor de laatste dubbel. Een zeer aantrekkelijke partij ontrolde zich waarbij Eenhoorn toonde op de goede weg van herstel te zijn. Uw verslaggever ving wel op dat de medische begeleiding ernstige steken heeft laten vallen, de oorzaak van de problemen van de knie zijn nog steeds niet vastgesteld en geen ter zake kundige dokter geraadpleegd, een misser van de begeleiding!

Het is duidelijk, de Heeren spelen uitstekend op gemalen baksteen en de oproep van de Captain om te stoppen met kunst tennis velden is dan ook begrijpelijk! 

K. Li. Sjee
Uw verslagever ter plekke

 

 

SPEELDAG 5

Pijnacker! Een naam die bij de Heeren van Leimonias herinneringen oproept aan een duister verraad, jaren geleden, toen de aarde nog jong was en de ledematen nog soepel. Herinneringen aan een mooie competitieoverwinning, gevolgd door een al even mooie borrelavond, nacht bijna, en een legendarische barrekening. Die weer gevolgd werd door het bericht dat er protest was ingediend, en toegekend, vanwege een te hoge gemiddelde speelsterkte, zodat de klinkende overwinning werd omgezet in een reglementaire 5-0 nederlaag met -- adding insult to injury  -- daarbovenop nog een boete. Het werd de Heeren toen voor eens en altijd duidelijk dat tennis niet door iedereen als een gentleman's sport wordt beleefd. Zij gingen verder, maar vergaten niet: immers, revenge is a dish best served cold.

 

Deze geschiedenis werd tijdens de koffie op gepaste wijze gememoreerd aan de tegenstander, die overigens geen enkele personele overlap vertoonde met het eerloze gezelschap van destijds. Dat laatste mocht echter geen belemmering vormen voor sportieve revanche. En het moet gezegd, de Heeren gingen furieus van start, op drie banen tegelijk maar liefst, en namen een ruime voorsprong in de enkels van Boonen (6-0 eerste set), Hasekamp (4-1 eerste set) en de dubbel van Burgersdijk en van der Giessen (5-1 eerste set). De historische schandvlek leek voor eens en altijd uitgewist te zullen worden.

 

Maar er was gerekend buiten de weergoden. Pluvius zond een enorme regenbui, die in een mum van tijd het hele park blank wist te zetten. De zeker lijkende overwinning dreigde in het water te vallen, wat te doen? De Heeren, nooit voor één gat te vangen, benutten hun connecties en weken uit naar de historische hal van Marlot, tegenwoordig onder beheer van Heeren Burgersdijk en Jacobus. Op deze tweede thuishaven zou de klus geklaard moeten worden.

 

Maar het liep anders. Boonen had  moeite met de nieuwe ondergrond, verloor de tweede set in de tiebreak (na 2 matchpoints), liep in de derde set weer uit naar 5-2, liet nogmaals een matchpoint onbenut en verloor uiteindelijk met 7-5. Intussen lieten ook de Heeren in de eerste dubbel de nodige punten liggen, desondanks wisten zij uiteindelijk in twee sets te winnen. Ook Hasekamp deed wat hij moest doen en won in twee sets: 

6-1, 6-3. Het was duidelijk dat de resterende dubbels de beslissing moesten brengen. Wat een desillusie! De normaal gesproken degelijke combinatie van Hasekamp en Kriege liet zich door actief netspel aftroeven en verloor kansloos met 6-1, 6-1. Boonen was gesloopt na zijn driesetter en liet de beslissende dubbel aan de nog altijd licht geblesseerde Eenhoorn, die gelukkig zijn tennisspullen had meegenomen. In de combinatie met Kriege zag uw verslaggever spankjes van herstel, maar het was duidelijk dat gebrek aan wedstrijdervaring én een onwillige hamstring deze Heeren uiteindelijk zouden opbreken: 6-2, 6-2 verlies en daarmee een 3-2 nederlaag.

 

Een uitkomst die vragen oproept. Allereerst over de tactische keuzes van gelegenheidscaptain Hasekamp. Was het wel een goed idee om de eerste enkel aan Boonen te laten, of had de captain hier zelf zijn verantwoordelijkheid moeten nemen? Was de keuze voor de zaal wel een verstandige, of had er gewoon voor een inhaaldag gekozen moeten worden? En was het verantwoord om Eenhoorn te laten invallen voor de beslissende derde dubbel? Dat gezegd hebbende, zijn ook diverse andere Heeren niet vrij te pleiten van dit verlies tegen erfvijand Pijnacker. Wat bijvoorbeeld te zeggen van De Vries, die zich eerst beriep op andere verplichtingen (cherchez la femme), vervolgens een blessure voorwendde, nog even zijn gezicht liet zien om vervolgens langs digitale weg straftraining te bepleiten? Ook Van der Giessen vertrok dit keer voortijdig, terwijl zijn aanwezigheid in de beslissende dubbel doorslaggevend had kunnen zijn. En captain Rang liet, zoals gewoonlijk, vanuit het verre Milaan de zaken op zijn beloop.

 

Lichtpunten zijn er ook. Verheugend was dat Eenhoorn, na bijna een jaar blessureleed, een hele partij kon spelen en af en toe glimpsen van zijn oude kunnen liet zien. Zeer te loven was ook de inzet en solidariteit van de overgebleven Heeren (met enige dames) na afloop van de wedstrijd, waardoor de baromzet op Park Marlot het tienvoudige van een normale zaterdagavond kon bedragen. De Heeren zonder vervoer (Hasekamp en Kriege) werden door Eenhoorn op de door hun gewenste plaats afgeleverd, nadat bij terugkomst de hekken van Park Leimonias al gesloten bleken. En naar verluidt werd en daarna door enkelen nog goed getafeld en gedronken. Ook in tijden van tegenspoed blijft een Heer een Heer.

 

O.N.T. Hulling

Follow The Ball

 

 

SPEELDAG 4

 

Nagekomen bericht: Voorjaarskolder bij De Klaroen

 

Elk succesvol team is succesvol op dezelfde wijze, elk falend team kent zijn eigen unieke falen. Deze oude wijsheid, vrij naar Tolstoj, schoot uw verslaggever te binnen toen hij het epistel van K.Li.Sjee in het jongste nummer van De Klaroen aantrof. Een stukje "verslag" dat, zo melden bronnen rond Leimonias, ook bij diverse Heeren in het verkeerde keelgat is geschoten.

 

Want wat is er aan de hand? Het succes van het Heerenteam, afgelopen zaterdag op het zonovergoten tennispark Leimonias, was zodanig eclatant dat er geen onvertogen woord over te melden valt. We zien dan ook een pathetische poging van een derderangs verslaggever om, op basis van ongefundeerde geruchten, halve waarheden en ongecheckte verhalen, toch nog een smeuïg stukje af te scheiden. Alles voor de verkoopcijfers nietwaar, zeker in een tijd waarin de dagbladen onder druk staan, er sprake lijkt van een overnamestrijd en waarin met name de zwakke broeders op de redactie er dus alles aan doen om hun positie, met belastingvrije vakbondscontributie, veilig te stellen.

 

Het zal duidelijk zijn dat de echte journalist zich niet langer onder één dak kan verenigen met sensatiezoekers van het type Sjee. Uw verslaggever gaat daarom verder onder de vleugels van het nieuwe onafhankelijke platform voor sportjournalistiek, Follow The Ball (FTB).

O.N.T.Hulling

FTB

 

Heeren Bacchanaal als Beloning tegen Seghwaert

 

De wijn vloeide rijkelijk en de schotels met exquise hapjes bleven maar komen op het terras van het spelers home van Leimonias! De zon besprenkelde dit gezellig bij elkaar zijn met haar gouden stralen. De Heeren hadden het talrijke publiek verwend met een glanzende overwinning van 5- 0 ! Het vertoonde spel deed denken aan het recent herboren Ajax tegen Lyon. Strak spel van Hasekamp die speelde met zijn tegenstander, de Vries die zich volledig gaf en met harde maar faire tackles met sterke verdediging wederom in een drie setter won, bijter van der Giessen die in de dubbels zowel met de sterk performende en uit Spanje ingevlogen Kriege en Hasekamp onstuitbaar was, goed voor twee punten en zelfs Captain Rang die aan de zijde van de uit Frankrijk ingevlogen Burgersdijk wat van zijn oude net bal brille vertoonde. 

Aan de oppervlakte leek alles pais en vree, maar uw verslaggever ter plekke meent dat de verborgen breukvlakken alleen maar dieper worden! Het schijnt dat inkomsten en uitgaven niet in balans zijn, waar worden al deze kostelijke dranken en buitenlandse reizen en het invliegen van spelers van betaald? Waarom verliet de Vries haastig het pand voordat de rekening werd gepresenteerd? Ook geen enkel woord of commentaar over de geruchten van de rol van enkele spelers in een mogelijk bod op de Klaroen. Eenhoorn, wederom niet spelend en stelt dat hij nog steeds is geblesseerd, beweerde dat de oorzaak van zijn  late komst het feit was dat hij zijn mobiele telefoon niet kon vinden daar deze op het dak van zijn rijdende auto was blijven liggen. Een dergelijke excuus en onzin hebben wij zelden gehoord! Was het mogelijk dat Eenhoorn een uitgelopen vergadering had met betrekking tot al deze geruchten en waarom ging hij fluks weer weg? Waar betaald Burgersdijk zijn nieuwe uiterst luxueuze behuizing van, is er een mogelijke externe bron van gelden of sponsor? Bronnen verzekeren ons dat zijn weliswaar ruime beloning bij de Heeren een dergelijk woonpaleis niet toe laten! Op vragen in deze wenste geen van de spelers in te gaan en er werd onmiddellijk een ander onderwerp aangeboord. De lezer heeft echter recht op antwoorden en uw verslaggever ter plekke zal er alles aan doen om de waarheid op tafel te krijgen!

 

 

K.Li.Sjee

De Klaroen

 

 

SPEELDAG 3

 

HERBOREN HEEREN VELLEN VERBURCH

 

 

Na de haperende seizoensstart tegen de Rhijenhof moesten de Heeren van Leimonias drie lange weken wachten op de mogelijkheid van revanche. Drie weken die niet ledig werden doorgebracht: er werd verhuisd (Burgersdijk), er werden wijnkelders ontmanteld (Van der Giessen), er was een trainingskamp in Spanje (Kriege) en er werd menig oefenpotje gespeeld (De Vries en Hasekamp). Ook Boonen, vorig keer nog afwezig, bleek de winter goed doorgekomen en verscheen als een blakende "Dokter Bob" topfit op het strijdtoneel. Al snel zou blijken dat de Heeren, tegen de nog ongeslagen koploper Verburch, deze keer uit een andere vaatje zouden tappen.

 

De Vries, traditiegetrouw op de eerste enkelpartij, had enige moeite zijn slag te vinden en worstelde met het materiaal, maar toonde veerkracht door zich na een met 2-6 verloren eerste set terug te vechten in de partij en alsnog met 6-4,  6-2 te winnen. Voor de tweede enkel had gelegenheidscaptain Hasekamp het vertrouwen gegund aan Boonen, een tactische zet die goed uitpakte: de jonge vader kwam zeer overtuigend uit de startblokken en won de eerste set met 6-2. Ondanks concentratieverlies in de tweede set (0-6) kwam de overwinning vervolgens niet meer in gevaar: de derde set werd weer met ruime cijfers binnengesleept. In de dubbels acteerden Burgersdijk en Van der Giessen overtuigend in de eerste partij, die in straight sets werd gewonnen. Op de parallelbaan hadden Hasekamp en Kriege beduidend meer moeite met hun tegenstanders: na een in de tiebreak gewonnen eerste set, ging de tweede set met 6-3 verloren. Mede dankzij de hartverwarmende support aan de kant van de baan -- ook Eenhoorn en Jacobus bevonden zich, met hun echtgenotes, onder het enthousiaste publiek -- wisten de Heeren zich te herpakken en konden zij de de derde set met maar liefst 6-0 naar zich toetrekken. Om half zes in de middag stond het zomaar 4-0 voor de Heeren, een ongekende luxe tegen de gedesillusioneerde Poeldijkers.

 

Over het vervolg kunnen en moeten wij kort zijn: uw verslaggever had het park al verlaten op weg naar een culinair evenement. Ook De Vries was reeds vertrokken, naar verluidt zelfs zonder te betalen. In deze ambiance is het niet verwonderlijk dat Boonen en Van der Giessen de laatste partij moesten inleveren. Niettemin kunnen wij constateren dat de mannen van captain Rang -- niet aanwezig, al nam hij nog wel de moeite om langs digitale weg te informeren naar de stand -- zich tegen de koploper van hun beste kant hebben laten zien. Volgende week is de eerste thuiswedstrijd en de verwachtingen zijn hooggespannen: zullen de Heeren de stijgende lijn kunnen vasthouden?

 

O.N.T. Hulling

De Klaroen

 

SPEELDAG 1

Stotterende start Heeren


De koperen ploert straalde aan de blauwe hemel, de vlaggen wapperden in een mooie zomerbries en de tribunes stroomden vol met het publiek benieuwd naar het 1e optreden van de Heeren op dit hoge niveau. Captain Rang trad aan met een veranderd team daar gedurende de transfer periode Jacobus overstapte naar het welbekende Marlot. Het Marlot bestuur heeft aangegeven dat het de doelstelling is om op termijn op het zelfde niveau te acteren als de Heeren en ziet in Jacobus de ideale Captain speler om deze doelstelling te verwezenlijken! Maar een aderlating voor de Heeren al kijkt uw verslaggever al uit naar een toekomstig titanen treffen!
De reeds een aantal malen ingevallen Kriege kreeg hierdoor een kans op de basis met de toevoeging dat zijn Spaanse uitstappen niet mogen conflicteren met het speel schema. Boonen was voor onduidelijke redenen niet aanwezig, maar de overige Heeren stonden klaar!

De Vries ging zoals gewoonlijk van acquit en het publiek kon genieten van een lange 3 setter met zeer lange rallies die uiteindelijk beslist werd met een tiebreak in de 3 set met helaas voor de Heeren een negatieve uitkomst! Gedurende de partij viel het op dat de Vries conditioneel nog niet op zijn gebruikelijke niveau acteerde. Volgens bronnen heeft de Vries de laatste maanden zich minder laten zien bij de verplichte workouts! In de volgende partij met Hasekamp leek deze af te stevenen op een beschamende nederlaag daar het in no time 5 0 stond voor de tegenstander.

Hasekamp herpakte zich evenwel en vocht terug maar moest jammer genoeg de eerste set laten op 5-7. De tweede was voor hem, maar in de beslissende set was het heilige vuur gedoofd! Speelt ook hier wederom de conditionele vraag?? Ook leek het fysiek van Hasekamp niet te duiden op hevige trainingsinspanningen! De Heeren zullen zich moeten realiseren dat op dit niveau ook de voorbereiding beter moet.


Verrassenderwijs trad Burgersdijk niet aan met Captain Rang maar met van der Giessen. Naar verluid op de tribunes was Burgersdijk bang, na al eerder te zijn afgedaald in ranking, voor een eventueel verlies en dwong af dat hij met de sterkere van der Giessen kon optreden. Dit gebrek aan vertrouwen aan het kunnen van de Captain legt een bom onder het leiderschap, zien wij wederom een onrustig jaar in leiderschap? moet het bestuur zo langzamerhand niet ingrijpen? De zelfde bronnen vermelden dat Rang blijkbaar al een jaar geen racket heeft aangeraakt, mocht dit gerucht waar zijn dan zou het bestuur zeker moeten optreden. Burgersdijk / van der Giessen wonnen evenwel makkelijk en het eerste punt van het seizoen voor de Heeren was een feit! Van der Giessen legde een degelijke partij neer aan zijn zijde en hij is duidelijk de geen die consistent opereert en zich aan de opgelegde trainingsschema's houdt gedurende de winterperiode, hulde voor zo een inzet!

Kriege trad aan met wederom Hasekamp die toch nog conditioneel in staat was om het strijdperk nog eenmaal te betreden. Kriege deed wat hij kon en zijn optreden was naar behoren maar de tegenstander was te sterk en de nederlaag was daar.

De laatste dubbel was alleen voor de statistiek en niet meer van belang. De vraag werpt zich op of het zwakke optreden van de Captain werd veroorzaakt doordat de partij van geen belang was of zit er waarheid in de geruchten? Uw verslaggever ter plekke zal u op de hoogte houden!

Na afloop in het gezellige spelershome onder het genot van een sapje, sprak ik met Eenhoorn, nog steeds herstellende van een langdurige blessure. De aansluiting van verschillende spierstelsels lijkt aan de beterende hand en hij rekende op een basis plek bij de volgende match, het publiek en de Klaroen zien hier naar uit! Captain Rang werd gesignaleerd met een mini racket, naar verluid om een jong top talent te trainen, gaan wij nu ook in tennis de trend zien van clubs als Barcelona en Manchester  om jeugdspelers in een vroeg stadium vast te leggen?? Is hier een verband met het initiatief van de wereld tennis bond om nieuw / jong talent te laten instromen? Vragen maar nog geen antwoorden.

In ieder geval zullen de Heeren de volgende match uit een ander vaatje moeten tappen  willen zij een rol van betekenis spelen!!

Uw verslaggever ter plekke

K.Li. Sjee
De KlaroenOgenblik a.u.b. ...