Speeldag 3 t/m 5

Aller comme les pompiers!

Inmiddels hebben we vijf speeldagen met het Eredivisieteam achter de rug. En nog steeds ligt Leimonias op koers. Samen met Lobbelaer en Naaldwijk staan we aan kop in de reguliere competitie. Voor een uitgebreid wedstrijdverslag van de afgelopen wedstrijden verwijs ik de lezers graag naar het online verslag op haagsetopsport.nl.

Maar ja, inmiddels is mij van vele kanten duidelijk gemaakt dat juist het kijkje achter de schermen van de hand van de teammanager, met veel genoegen gelezen wordt. Dus ben ik na een paar ‘drukke dagen, die zich het beste laten omschrijven als tropenjaren, maar weer eens achter het toetsenbord gekropen.

In mijn vorige verslag maakte ik al met enige trots melding van de wijze waarop het complete team (spelers + begeleiders) met veel plezier en toewijding bezig zijn om er twee fantastische weken van te maken. Niet alleen tijdens de wedstrijden wordt er onderling veel lol gemaakt, maar ook tijdens de diverse gezamenlijke diners. En nee, niet alleen vanwege de vermaarde toespraken van Mark-Paul, maar vooral vanwege Maxime Autom die met zijn clowneske gedrag en gevatte opmerkingen steeds weer in staat is om de spreekwoordelijke ‘boog’ die niet altijd gespannen kan staan, te ontspannen.

Zo noemde hij hoofdcoach Mark-Paul gisteren tijdens het eten, de playboy van het team. Op zich een gewaagde uitspraak tegen je coach, ware het niet dat het zeer wel mogelijk is dat Mark-Paul deze woorden heeft vertaald als zijnde dat het team eigenlijk om hem draait. En dit dus vermoedelijk als een compliment heeft opgevat. Toch ben ik ervan overtuigd dat de opmerking van Maxime uit louter goede bedoelingen bestaat. Deze Belgische speler is zo respectvol richting het team, de club en zijn pleegfamilie Pötgens, waar volgens mij inmiddels al vergevorderde adoptieplannen klaarliggen, dat hij een genot is om mee te werken.

Ik moet u eerlijk bekennen dat de oorzaak dat Maxime dit jaar weer voor ons speelt, eigenlijk ligt bij Frank Pötgens. Als echtgenoot van … was hij met enige regelmaat deelgenoot van de intensieve telefoongesprekken, whatsapps en mails die ik met Inge had over het samenstellen van het team. Frank leverde daarbij gevraagd of ongevraagd altijd steevast zijn mening! ‘Haal Maxime en alles komt goed’ of woorden van die strekking was zijn devies.

En eerlijkgezegd valt daar bij nader inzien weinig tegenin te brengen. Maxime Authom speelt letterlijk en figuurlijk op de baan met zijn tegenstanders. Afgelopen zaterdag, thuis tegen Rapiditas, stond ik met Frank naar een wedstrijd van Maxime te kijken en zochten we naar een omschrijving voor het spel van Maxime. Frank kwam met de woorden: ’aller comme les pompiers!

De francofielen onder u zullen geen moeite hebben met dit ‘VanGalisme’ en deze woorden direct vertalen als ‘gaan als de brandweer’. Want dat is de beste omschrijving van de tomeloze inzet van Maxime.

Dinsdag 31 mei spelen we thuis tegen de Lobbelaer. Daar hebben we nog een appeltje mee te schillen, want zij waren het die afgelopen voorjaar Leimoniaan Yannick Mertens wisten te verleiden om in Zevenbergen te gaan spelen. Een absolute vergissing maar daar komt Yannick nog wel achter. Dus een prima moment om onze ploeg te komen steunen op weg naar de play-offs. De wedstrijden beginnen om 12.00 uur.

Dus tot dinsdag!

Fan Jacobus
Team manager


Ogenblik a.u.b. ...