Speeldag 1 en 2

Leimonias opereert in de luwte!

Na een lange radiostilte rondom de organisatie van het Eredivisie Gemengd team binnen Leimonias hebben we afgelopen weekend toch maar weer van ons laten horen door na twee wedstrijddagen meteen de koppositie in te nemen.

Daar, waar door gebrek aan sponsoring, slechts twee maanden geleden de donkere wolken zich nog samentrokken boven ons idyllische park aan te Klatteweg, leek er afgelopen weekend geen vuiltje aan de lucht. Met heel veel dank aan enkele welwillende sponsoren is het uiteindelijk toch weer gelukt om deel te nemen aan de hoogste landelijke competitie voor clubteams.

Het recent samengestelde Eredivisieteam van Leimonias deed exact wat je mag verwachten van een meervoudig landskampioen. De openingsdag werd in Bathmen met 6-0 van TC Salland gewonnen en gisteren wisten we op het eigen park met 4-2 te winnen van regerend landskampioen TC Zandvoort.

Het zal u dan ook niet verwonderen dat de teammanager met veel genoegen en een brede grijns kennisnam van het verslag in het Algemeen Dagblad van maandagmorgen. Alleen de kop al  Droomstart Leimonias’ had het effect dat mijn mondhoeken reikten tot aan mijn oorlellen. En in het daaropvolgende artikel stond precies vermeld waarom Leimonias een toonaangevende positie inneemt binnen het Nederlandse clubtennis. De enorme drang om tot de bodem te gaan voor de landstitel!

Met vereende krachten zijn we ook dit jaar weer in staat gebleken een goed en vooral Eredivisie-waardig team te formeren. En met ‘we’ bedoel ik niet alleen het begeleidingsteam, maar ook de leden van Leimonias die alles in het werk stellen om deze spelers in no-time een thuisgevoel te geven en onderdeel te maken van de Leimonias-familie.

Ik klap wellicht een beetje uit de school, maar na twee dagen bij Leimonias gaf nieuwkomer Mihaela Buzarnescu al aan, dat als dit zo blijft ze hier volgend jaar graag weer terugkomt. En dat terwijl ze alleen nog maar een Meet&Greet had meegemaakt en een succesvolle wedstrijddag bij TC Salland en  ‘last but not least’ met verwondering heeft zitten luisteren naar onnavolgbare speeches van Mark-Paul Burgersdijk.

Iedereen roemt Louis van Gaal om zijn Engelse taalbeheersing, maar oplettende lezers van het afgelopen jaar en nu inmiddels ook onze buitenlandse spelers, weten dat onze hoofdcoach met enige regelmaat Engelse uitspraken doet waarmee hij Louis van Gaal doet verbleken en moeiteloos in de luwte zet!

U merkt het al, aan de sfeer zal het dit jaar niet liggen op weg naar het kampioenschap.
Maar aarzel nou niet om dat met eigen ogen te komen bekijken tijdens de komende wedstrijden.

Woensdag 25 mei spelen we uit tegen LTC Naaldwijk. Aanvang 12.00 uur.
Ook dit jaar zal Naaldwijk weer alles in het werk stellen om er een ware happening van te maken, dus alle Leimonianen zijn van harte uitgenodigd om ons team te komen aanmoedigen en vooral te komen genieten van absoluut toptennis.

Tot woensdag!

Fan Jacobus

Adres LTC Naaldwijk:  Hoogwerf 10b  /  2671 MJ  NAALDWIJK


Ogenblik a.u.b. ...