Heren 1

DAG 1

Wedstrijdverslag Heren 1 zondag 10 april: Debuteren in de tweede klasse tegen Oegsteester LTC 1.

De dag was daar. Eindelijk mocht Heren 1 zich bewijzen in de tweede klasse. Een aantal onzekere factoren baarde de heren lichtelijk zorgen. Chris Politiek had weinig gespeeld, Philip Roosegaarde Bisschop en Thijs Pedro Lopez nog enigszins geblesseerd en Alex Vermeijden had zich weer eens misdragen zaterdagavond op een vreemd park.

De nieuwste aanwinst, Philip Roosegaarde Bisschop, mocht zich meteen bewijzen op de eerste singel.. Er bestond wat lichte twijfel over deze beslissing, maar Philip bewees zich al snel als eerste singelwaardig, door vrij eenvoudig de eerste set te winnen (6-3) van een jong en opgewonden figuur met een snoeiharde forehand en een kort lontje. In de tweede set kwam Philip dicht bij een totale mentale breakdown van onze jonge vriend, maar kon de deal niet sealen. Driftkikkertje herpakte zich net op tijd en pakte de tweede set met 6-4 en de derde met 6-0. Helaas.

Next up: De man zonder voorbereiding, Chris Politiekiek. Chris verdient een uitgebreid verslag voor zijn overwinning. Chris liet namelijk niks heel van zijn tegenstander (6-0 6-1). Maar het ging dusdanig snel, dat er ook weinig over te vertellen valt, behalve dat Chris meer dan klaar is voor de tweede klasse, chapeau! Chris en z’n tegenstander konden dus snel weer gaan genieten van de volgende singles.

Alhoewel, echt genieten was het bij de singel van Alex Vermeijdenden niet. Puffend, steunend en kreunend viel het doek met een noodgang voor onze licht brakke en vermoeide vriend. (2-6 3-6).

Captain Thijs Pedro Lopez leek een zelfde lot te wachten toen er binnen 20 minuten een score van 0-5 op het scorebord stond. Gelukkig had coach Mick Rooth wel energie om te coachen (ondanks een flinke dosis pijnstillers) en zag dat er met de verkeerde gedachte (lees: geen) door Thijs aangevlogen werd. “Ontregelen, hoog-laag, hard-zacht, spin-slice”, luidden de aanwijzingen om deze, wederom jonge, tegenstander de oren te wassen. Een comeback tot 5-4 werd gerealiseerd, maar een sterke game van “Stijntje” zorgde er voor dat de eerste set naar Oegstgeest ging. De aanwijzingen werden nog eens doorgenomen en hetzelfde plan werd gebruikt om de tweede set wél binnen te slepen: 6-2. In de eerstvolgende game was het publiek getuige van een heuse winnende ‘tweenerlob’. “De mooiste bal die ik deze competitie zal aanschouwen” – aldus Coach Mick Rooth. Het steeg Thijs wel even naar het hoofd en werd alsnog gebroken de eerste game van de derde set en keek snel tegen een 1-4 achterstand aan. De derde set werd vanaf hier alsmaar intenser en ontvouwde zich tot een ware mentale oorlog (Iets wat de moeder van Stijntje niet altijd even erg waardeerde). Stijntje kreeg zelfs twee matchpoints op 5-6 15-40. Gelukkig speelde de geleverde mentale strijd Stijn parten en hij mistte beide passings wanneer Thijs zich richting het net begaf. Toen het vervolgens op een tiebreak aankwam was het al snel duidelijk: Thijs ging dit niet meer laten lopen: 7-1. 2-2, nu nog dubbelen..

Chris en Philip moesten erg wennen aan elkaar en besloten deze dubbel als inkomer voor volgende week te beschouwen (3-6 2-6). Alex en Thijs deden wat ze moesten doen en onder luid gejuich van alle wedergekeerde spelers en fans, sleepten ze er een 3-3 uit. Al met al een mooi debuut. Volgende week naar Nieuwerkerk, knallen guys!

#‎Nailen‬ ‪#‎WatWasDieRekeningHoog‬ ‪#‎Genieten‬ ‪#‎Shinen‬ ‪#‎VolgendeWeekWinnen‬

 

DAG 2

Heren 1 'Los Debutantes' - Nieuwerkerk 4, speeldag 2.

De tweede dag voor onze debutanten in de tweede klasse. Waar vorige week oké 3-3 gespeeld was, wachtte vandaag een tegenstander van groter formaat. Vier jonge talenten die gemiddeld 0,5 sterker waren op papier dan onze Leidse vrienden van vorige week. Chris Politiek had vorige week serieuze aanspraak gemaakt op de 1e singel en nam dus het voortouw. Een wisselvallig begin, maar het zorgde in de eerste set nauwelijks voor problemen: 6-3. Toen kreeg de jonge Rotterdamse opponent wat meer pit in het spel. Waar alles in de eerste set wat ongecontroleerd leek, vlogen de winners ineens van z'n racket af en Chris Politiek moest de tweede set met 4-6 afstaan. Een heus gevecht dat tot het einde spannend bleef en gelukkig door Chris naar zich toegetrokken werd door ook aan het einde het hoofd cool te houden: 6-3. 1-0 voor de heren.

Philip had wat goed te maken en was gebrand om te winnen. Wederom een jonge, getalenteerde Rotterdammert stond aan de overkant. Philip produceerde wat meer vuurwerk deze week door te laten zien dat ie ook serieuze 'big forehands' in huis heeft. Helaas waren deze niet opgewassen tegen deze verrassend koele kikker. 2-6 4-6, maar volgende week weet Philip wat ie moet doen om te winnen! Alex Vermeijden vond ondanks vorige week dat hij nog steeds aansprak maakte op de derde singel. Hij kreeg het voordeel van de twijfel van de captain en leek dit meer dan waar te maken. Binnen 20 minuutjes stond er 6-0 op het scorebord. Een zeurende lies en lichte wanhoop toen het jonge, taaie ventje aan de overkant het speelplan aanpaste(hoog, zacht en heel hard lopen), speelden onze Grootmoedige vriend Santie parten: 1-6 0-6 waren de setstanden in 2e en 3e set.

Captain Thijs Pedro Lopez ging ietwat zenuwachtig de baan op. Hij wist wat hem te doen stond, maar werd compleet overrompeld begin eerste set. 'Hoe kan zo'n klein mannetje zo hard slaan?' Op 0-3 ging de knop om; er moest geschaakt worden om in te wedstrijd te komen. Dit lukte net op tijd en de eerste set werd met 6-4 binnen gesleept. Thijs zag hoe de moed aan de overkant langzaam in de schoenen zakte en rook bloed. De winners begonnen te komen al gauw was het uit met de pret: 6-2. Tussenstand 2-2. In de dubbels moest het gebeuren en er leek een mooie overwinning opkomst. Helaas bleek de afwezigheid van coach Mick Rooth een ongewenst grote rol te spelen.. De mannen konden het niet bolwerken en beide koppels trokken aan het kortste eind. 2-4. Helaas, hier zat zeker meer in, maar ze hebben zeker goed tennis laten zien in Nieuwerkerk. Volgende week wacht weer een sterkere tegenstander, Forescate. Aanmoediging is welkom!
‪#‎Nailen‬ ‪#‎OpetenDieGasten‬ ‪#‎MickRoothWaarWasJeNou‬?! ‪#‎VolgendeWeekJullieDagAlexEnPhilip‬


Ogenblik a.u.b. ...