Visit Stockholm

Met een buitengewoon gezellig team (weliswaar zonder onze troeven van vorig jaar, Bas en Marilien) zijn we dit weekend naar Stockholm afgereisd voor een tennisuitwisseling bij de Kungliga Lawn Tennisklubb in Stockholm. De club van de Zweedse koning, maar ook Bjorn Borg, die er nog altijd regelmatig op de baan te zien is.

 

Hoewel de gravelbanen er schitterend in de najaarszon bij lagen, kregen we te horen dat alle wedstrijden zouden worden gespeeld op de binnenbanen. Maar dan wel in een van de mooiste binnenhallen ter wereld, de enige waar sinds het eerste jaar van het proftennis, 1969, onafgebroken een ATP toernooi wordt gespeeld (5 jaar geleden nog door Federer gewonnen, met illustere voorgangers waaronder Borg, McEnroe, Lendl, Becker en Wilander). En op een centre court waar, niet te vergeten, Zweden menig Davis Cup wedstrijd heeft gespeeld - waaronder hun in 1975 (mijn geboortejaar!) eerste gewonnen finale tegen Tsjechoslowakije. 

 

Van onze Zweedse tegenstanders wisten we op basis van vorige ontmoetingen dat ze heel behoorlijk konden tennissen. Van de Ieren hadden we minder hoge verwachtingen, maar toen we erachter kwamen dat een van hen Davis Cup heeft gespeeld, moesten we ons gerust stellen met de gedachte dat dat al zeker 10 jaar geleden was (en Ierland toch niet in de World Group speelde). 

 

Ik zal jullie niet vervelen met de einduitslagen, maar laat ik het erop houden dat we veel spannende potten hebben gespeeld; en dat we in een paar gevallen aan het langste eind trokken. Al met al ook hele gezellige tegenstanders. Tegen de Ieren hebben we het ook nog in de kroeg moeten afleggen; tegen de Zweden geenszins.

 

Ik kan iedereen een bezoek aan Stockholm en de Kungliga Lawn Tennisklubb van harte aanbevelen. En onze Ierse vrienden zeggen ernaar uit te zien ons zo snel mogelijk in Dublin te ontvangen. Hoe dan ook, een schitterend tennisweekend!


Michiel Boots

 

Klik deze link voor foto's


Ogenblik a.u.b. ...