2014 Le Tir, Parijs

Zwaarbevochten bronzen plak CTC toernooi, Parijs

Leimonias nam met een team van elf spelers deel van 3-5 oktober aan het Centenary Tennis Club (CTC) toernooi' op de club 'Le Tir' in Parijs. Vier clubs streden om de titel. Van deze internationale vereniging maken tennisclubs deel uit die tenminste 100 jaar "jong" zijn. Deze vereniging van tennisclubs is opgericht in 1996 en is aangesloten bij de ITF (International Tennis Federation) en is erkend door de IOC (International Olympic Committee). CTC heeft tot doel de beoefening van de tennissport te vergroten via de clubs die aan de bevordering van deze sport over de wereld hebben bijgedragen. Leimonias heeft na twee dagen strijden de bronzen plak in ontvangst genomen. Zie hier de foto's

 

Onderstaand het verslag van teamlid Fieke Uleman.LE TIR, un club centenaire, familial et sportif au coeur du Bois de Boulogne

Vrijdag 3 oktober in een stralend blauw Parijs kwam ons Leimonias team Parijs binnen fladderen. Enkelen liepen eerst de stad in om met volle teugen te genieten van het Parijse straatbeeld, anderen wilden even bijkomen in het hotel, of even rondlopen in de wijk waar we logeerden. Tot slot kwam ons laatste teamlid Parijs ingevlogen om nog net voor het voorgerecht aan te kunnen sluiten. De teamspirit zat er goed in na een avondje gezamenlijk eten en een laatste drankje in de lokale kroeg.

 

Het team bestond uit de mannen: Tom van Dijk, Michiel Boots, Antti Talgren, Asger Krol, Ollie Eklund, Erik Jan Uleman en Bas vd Valk. En de dames: Regine d’Aoust, Margit Velds, Fieke Uleman en Marilien de Vries.

 

Schitterende eerste speeldag op le Tir

Zaterdag werden we in de ochtendgloren om 8.30 uur opgehaald door onze gastheren. Vol bewondering liepen we in onze sneeuwwitte Leimonias outfit het terrein van Le Tir op. Wat een prachtig gelegen park, midden in Le Bois de Boulogne! We ontmoeten twee andere teams: Kungl Lawn Tennis Club (KLTK) Stockholm en Villa Primrose Bordeaux. Met een typisch Frans ontbijt van koffie en verse croissants, en vers geperste jus d’orange werden we zeer gastvrij ontvangen.

 

Wij mochten spelen tegen onze gastheer. Het was een dag vol stralende zon, goed tennis en heel veel gezelligheid. Bij de lunch mochten wij ervaren dat Le Tir een echte familieclub is. De gezinnen komen hier in het weekend voor tennis, voor spelen, vermaak van de kinderen en lekker eten. Wij hadden het voorrecht om te midden van deze families te mogen genieten van een smakelijke lunch tussen onze wedstrijden door. Helaas moesten we aan het eind van de dag onze meerdere erkennen in Le Tir, en verloren we met 5-4.

 

Een duik in het zwembad, een warme douche en we werden in de tuin ontvangen met champagne en speeches. Daar het inmiddels toch erg fris begon te worden, verplaatsten we ons allen naar binnen. Daar werden we verwend met een prachtig diner. We hadden ons enigszins verdeeld over de tafels, zodat we met alle tennissers nader kennis konden maken. Tussen de gangen door spraken de verschillende teamcaptains en voorzitters. De grappen, de dankwoorden en de cadeautjes vlogen over tafel. Het transport terug naar de hotels werd goed verzorgd door onze gastclub.

 

Uiterst spannend slot tegen Zweden

Zondagochtend ging de wekker bijtijds zodat we klaar stonden om half 9 weer naar Le Tir te vertrekken. Het was minstens 10 graden kouder dan zaterdagen iedereen trok laag over laag aan. We hadden nu het Zweedse team als tegenstander. Dit werden nogal wat verhitte wedstrijden met de nodige super tie-breaks. Tussendoor stond er weer een heerlijk buffet voor de vier teams klaar.

 

Het kwam uiteindelijk neer op de laatste wedstrijd....de stand was 4-4. Wie laten we mixen, wat mag, welke leeftijden mogen nu?  Captain Antti, wat is wijsheid? De beslissing viel: Margit en Asger zouden de winst gaan binnenhalen. 1e set geen probleem. 2e set....wel een probleem. Super Tiebreak? Die waren nog niet veel onze kant op gevallen. Dit keer wel, dus we wonnen van de Zweden! We zijn 3e geworden!

 

Na een afsluitende speech, het persoonlijk bedanken en vaarwel zeggen tegen de voorzitter van Le Tir, lieten we deze mooie club achter. Maar de mooie herinneringen gaan mee naar Leimonias. Zie hier de foto's

 

Het was genieten.

 

Geschreven door Fieke Uleman


Ogenblik a.u.b. ...