Afschrijven van een baan

Inleiding

Het reserveren van banen gaat met behulp van je ledenpas via een elektronisch afschrijfsysteem: ‘Afhangbord.nl’ van de KNLTB. Het kan in het clubhuis via een touchscreen of elders via internet.

Afschrijven via het touchscreen

Als je het touchscreen aanraakt zie je rechts een gele rechthoek  (knop) met de tekst ‘Afhangen’. Deze tik je aan en dan verschijnt er een nieuw scherm. Tik de knop ‘Alle vrije banen’ dan verschijnt er  een nieuw scherm, waarbij wordt gevraagd de ledenpassen door de kaartlezer te halen (bij een enkelspel 2 passen en bij een dubbel 4). De passen worden nu zichtbaar op het scherm. Tik nu op de knop ‘Spelers bevestigen’. Op het volgende scherm staat een overzicht van de vrije banen.  Selecteer een baan en de baan is gereserveerd.

Als je bent vergeten op welke baan je ook al weer speelt kun je op de blauwe knop ‘Wanneer speel ik’ tikken. Er wordt dan gevraagd je pas door de kaartlezer te halen. De baan en de gereserveerde tijd wordt getoond. Je kunt de reservering nu ook ongedaan maken door op de knop ‘Wissen’te tikken en opnieuw je pas door de kaartlezer te halen.

 

Afschrijven via internet

Let op: Vooralsnog is het niet mogelijk om de Chrome browser te gebruiken bij het afschrijven van banen via internet!!!!

Door in te loggen op de website www.afhangbord.nl kun je een overzicht van de bezette banen bekijken en je kunt eventueel een baan reserveren. Banen reserveren kan alleen op de dag zelf.

Om in te loggen heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig. Je gebruikersnaam is je bondsnummer Het wachtwoord wordt door Leimonias verstrekt, maar als je het kwijt bent (of je hebt het niet ontvangen) kun je ook (via de inlogprocedure) een nieuw wachtwoord opvragen.  Je krijgt dat meteen per e-mail toegestuurd. Als je bent ingelogd kun je je wachtwoord veranderen in een eigen gekozen wachtwoord.

Nadat je bent ingelogd op www.afhangbord.nl  kies je in het linkermenu voor ‘Afhangbord’. Er verschijnt een overzicht van de baanbezetting. Boven de baanbezetting  vind je de knoppen ‘Nieuwe reservering’ en ‘Mijn reserveringen’. Selecteer ‘Nieuwe reservering’ er verschijnt dan een scherm met je naam en de mogelijkheid om uit de ledenlijst je medespeler(s) te selecteren. . Kies dan voor de knop ‘Verder’. Achtereenvolgens kun je de periode en de baan selecteren. De reservering tref je nu aan onder de knop ‘Mijn reserveringen’. Hier kun je de reservering ook weer ongedaan maken. Na reservering ( of verwijdering van reservering) worden de spelers via e-mail op de hoogte gebracht.

Voor aanvang van de speeltijd moeten de spelers via het touchscreen in het clubhuis de reservering bevestigen. Dit kunnen de spelers onafhankelijk van elkaar doen door je pas door de kaartlezer te halen en op ‘Afhangen’ te tikken en vervolgens op ‘Internet reservering bevestigen’. Als dit niet door alle spelers wordt gedaan vervalt de reservering.

Afschrijven als clubhuis dicht is

Als het clubhuis dicht is (bijvoorbeeld een periode rond de jaarwisseling)  wordt een bord geplaats in de serre voor het clubhuis. Hierop kan een baan worden afgeschreven.


Ogenblik a.u.b. ...