Verslag jeugd tennisweek 2011

Ook dit jaar was de Leimonias Jeugdtennisweek weer een groot succes. Met 92 deelnemers hadden we dit jaar een record aantal inschrijvingen. Er waren kinderen in de leeftijdscategorievan 5 tot 14 en er was voor iedereen een passend programma. Het programma was erg afwisselend met uiteraard de nadruk op tennis. Hieronder volgt een verslagje van dag tot dag. jeugdweek

Na de gezamenlijke warming up die iedere dag terug kwam zijn we maandag voor de pauze begonnen met allerlei oefenvormen om de basisslagen van het tennis te oefenen/verbeteren. We deden dit in groepen waarbij na een kwartier van baan gewisseld werd zodat iedereen alle slagen kon oefenen. Op deze manier leerde iedereen de begeleiding kennen en uiteraard ook andersom. Na de pauze met ranja en wat lekkers was hettijd voor allerlei verschillende tennisspelletjes waarbij met name het spelletje apen en rond de baan voor de nodige lachbuien heeft gezorgd.

Dinsdag zijn we weer begonnen met tennissen. Nu bleef iedereen op zijn eigen baan en werd ereen training verzorgd door de begeleiding. Deze training sloot aan op de wensen van de groep en was dus erg uiteenlopend. Omdat we het geluk hadden dat het prachtig weer was, was er na de pauze ruimte voor waterspelletjes. Van flessenvoetbal tot een leuk circuit waar je doorheen moest met een gevuld bekertje water om vervolgens zo veel mogelijk water in de emmer te krijgen als team.Uiteraard is dit geëindigd in een groot watergevecht op de banen 11 t/m 14 waarbij ook zeker de begeleiding niet ontzien werd.

Woensdag zijn we na een uurtje getennist te hebben naar het Westbroekpark gegaan. Hier hebben we teamspelen gespeeld. We hadden 4 verschillende stations waar we tussen gewisseld hebben. Slagbal, voetbal en een gooispel. Ook  hadden bij het theehuisje roeiboten gehuurd zodat er een groep kon roeien. Dit zorgt natuurlijk voor erg grappige situaties zoals groepjes die niet verder komen dan het varen van rondjes of juist kinderen die het overnemen van de begeleider omdat ze het beter kunnen. roeienKaz na een half uurtje had je het helemaal onder de knie hoor, TOPPRESTATIE! Helaas ging het op de terugweg naar Leimonias een beetje regenen maar dit mocht de pret niet drukken.

Donderdag was het na ingespeeld te hebben tijd voor het afsluitende toernooitje. Dit werd gespeeld op een halve baan een in 8 verschillende poules voor de oudere kinderen en in 3 verschillende poules voor de mini’s. De winnaars zijn donderdag avond gehuldigd en hebben een mooie prijs gekregen, zie foto’s. Donderdagavond was er de beroemde overnachting op Leimonias. Dit is voor veel kinderen het hoogtepunt van de week, hier hebben ze het dan ook al op maandagochtend over. Na de prijsuitreiking hebben we een spooktocht gedaan. Tom had een aantal enge dingen uitgezet in het rondje KZ waardoor de meesten toch behoorlijk schrokken. Uiteraard werd dit achteraf in alle toonaarden ontkent maar geloof mij, aan het gegil te horen zijn er heel veel geschrokken en was er de nodige angst. Na de spooktocht was het tijd voor het douanespel. Dit is een traditie geworden tijdens de overnachting en mag dan ook absoluut niet ontbreken. Na het douanespel is iedereen de tent in gegaan maar het is nog heel lang erg onrustig gebleven op ons doorgaans toch erg rustige park.

Vrijdagochtend heeft iedereen na het ontbijt zijn tenten afgebroken en was de rust wedergekeerd op Leimonias. Als dode vogeltjes zijn ze met papa en mama mee naar huis gegaan. Wat een geweldig begin van de vakantie was het weer!!!Jij bent er volgend jaar toch ook bij?

Tenslotte willen we alle begeleiders enorm bedanken voor hun inzet deze week. Zonder hun is het niet mogelijk om zo’n geweldig evenement als dit neer te zetten.

Thijs, Lisette, Roos, Frederique, Feline, Simon, Lennard, Rogier, Kaz, Vincent, Daniel, Tom, Quentin, Mick en Sieb ONTZETTEND BEDANKT!

Van deze week zijn meer foto's gemaakt. Zie dit fotoalbum.

Niels en Rick


Ogenblik a.u.b. ...