Een Hele Goede Vrijdag

Het is vrijdagochtend 2 april om 8.00 uur. Het belooft een Goede Vrijdag te worden. Aan het tennisevenement op Leimonias zal het niet liggen. Het jaarlijkse paaseitoernooi is altijd een succes en als dat niet zo geweest is, zal het aan het weer gelegen hebben.

Wij van de Jeugdcommissie, Anja Busscher, Yvonne Mees ten Oever, Nicole Markus, Jacqueline Okkes, Teresa Doodeman, Ilona Sitskoorn en ondergetekende hebben er vandaag veel zin in en zijn allen op dit vroege tijdstip op ons tennispark aanwezig om de nodige voorbereidingen te treffen. een echte paashaas

 

En het weer is helemaal ok. Dat is toch het eerste waar naar gekeken wordt. Een zwak zonnetje komt achter de wolken vandaan maar is vriendelijk. Er moet een hoop gedaan worden. Na alle voorbereidingen eerder deze week met het maken van indelingen en schema’s, vergaderingen, actielijsten, boodschappen (paashazen en paaseitjes kopen, versieringen, e.d.) is het vanmorgen nog niet helemaal klaar. ‘sMorgens is er altijd nog werk genoeg die je niet in de voorbereiding kunt doen. Dus maar snel de ballonnen opblazen, de slingers ophangen, de minibaantjes opzetten, het scorebord neerzetten en ga maar door. Het park moet er op z’n paasbest uitzien.

Eindelijk na hard werken van allen, zijn we om half 10 klaar om de deelnemers te ontvangen.

De kinderen gaan eerst uiteraard de eitjes zoeken, dat blijft toch een feest!

Yvonne, Nicole en Anja bemannen de wedstrijdtafel bij de kuikens. Ook is Karin van de partij die de kinderen zoals gebruikelijk instrueert hoe ze hun (vaak eerste) toernooitje moeten spelen. Karin kent de meeste kinderen en weet goed de aandacht van de kleintjes vast te houden.

Jacqueline maakt foto’s van het gebeuren en aan de wedstrijdtafel bij de kip/hanen zitten Ilona, haar mogen we vandaag voor het eerst als JC-lid meemaken en Teresa, die prachtig verkleed was als paashaas en dus een dubbelrol had aan de wedstrijdtafel.

Na instructie bij de kip/hanen (de kinderen met leeftijd van ong. 9 jaar t/m ong. 13 jaar en van baseline tot baseline) van Niels, werd ook bij de kip/hanen om 10.00 uur het startsein gegeven om te starten met het toernooi.

 

De kip/hanen spelen met een handicapsysteem en games doortellen en winnend punt. Dus wat telling betreft de meest makkelijke vorm.

Als beide categorieën eenmaal aan het tennissen zijn, is het heerlijk om te zien hoe alle kinderen sportief bezig zijn en genieten van hun spel.

Als JC is het dan alleen een kwestie van het noteren van de scores en kijken of alles goed verloopt.

De kinderen spelen, de ouders aan de koffie, wij als JC tevreden.

Om 11.45 wordt het toernooi bij de kuikens afgefloten, alles is gespeeld, er is limonade voor de kuikens en met de chocolade van de eitjes smaakt dat natuurlijk wel.

Een kwartiertje later zijn ook de kip/hanen klaar met het toernooi en kunnen de uitslagen ingeleverd worden.

Er is besloten niet echt een prijsuitreiking te doen maar een vermelding van de winnaars uit de poules en een foto voor in het clubblad. Alle deelnemers krijgen een paashaas mee, de begeleiders worden bedankt voor hun bijdrage, Karin en Niels bedanken we voor hun inbreng en ik denk dat we mogen spreken van weer een geslaagd paaseitoernooi! Een goed begin van de Pasen tot volgend jaar!

 

Miranda Pronk, voorzitter JC  


Ogenblik a.u.b. ...