het allerlaatste jeugdtoernooi dit jaar....of toch niet

Het pannenkoekentoernooi is traditioneel het laatste Jeugdcommissie evenement van het tennisseizoen. Maar … daar komt verandering in. Tenminste als het aan de Jeugdcommissie ligt. All weather banen, wintertennis en onze zachte winters maken dat nu ook in de winter kan worden getennist. Bij de Jeugdcommissie borrelt het van ideeën …. dus houd Leimonias website en de e-mail goed in de gaten! 

Voor het pannenkoekentoernooi hebben zich een kleine 30 ouder/kind teams ingeschreven. Er wordt gespeeld in 7 poules van 4 teams. Ieder team strijdt 3 maal 25 minuten om de pouleprijs en natuurlijk …… om de toernooibeker.  

Om half 10 melden zich de eerste teams met pannenkoeken. Verschillende vaders, moeders en kinderen zijn al vroeg met pannenkoekenmeel, melk en eieren in de weer geweest. Stapels pannenkoeken staan uitnodigend op de tafel uitgestald. Het is een feestelijk gezicht en ruikt heerlijk! 

Om 10 uur spelen de eerste teams tegen elkaar. Er wordt sportief gestreden. Moeder met zoon, vader met dochter, iedereen geniet van het ontspannen samenspel. De handicap waarmee we spelen maakt dat uitslagen dicht bij elkaar liggen.  

En dan klinkt het eindsignaal. De laatste resultaten worden genoteerd en het tellen begint.  Toch nog even spannend….. want wie wil er niet met de pouleprijs, een mooie poffertjespan, naar huis?  

Als alle punten zijn geteld zijn er 7 poulewinnaars. Eén poulewinnaar heeft het net iets beter gedaan. Tom van der Guchte  heeft samen met zijn vader de Leimonias Pannenkoekentoernooi beker 2009 gewonnen. Tom, die vandaag ook zijn 10e  verjaardag viert. Vader en zoon, van harte gefeliciteerd!

 


Ogenblik a.u.b. ...