Er is weer hard gewerkt en gestreden in de verschillende categorien om de titel van Leimonias jeugdc

De inschrijvingen kwamen wat laat op gang i.v.m. wat onduidelijkheid of alle competitie spelers nu automatisch zouden deelnemen aan het JCK en ook het gebruik van het nieuwe toernooi.nl systeem gaf wat aanloop problemen. Na gezamenlijke inspanningen van alle betrokkenen kwamen we uiteindelijk uit op 121 deelnemers waarbij de meeste zich voor 2 onderdelen hadden ingeschreven, er waren dus zo'n 240 inschrijvingen. Als vanouds waren de jongste enkel categorien weer het drukst bezet en zeker de JE categorien waren goed bezet, zowel JE10, JE12, JE14 en JE17 hadden volle sheets en er stonden mooie partijen op het programma. De ME10, ME12 en ME14 waren ook goed bezet. Helaas was de belangstelling voor de ME17 beperkt. Ook speelden we in alle categorien JD, MD en GD alhoewel de laatste catagorie altijd een uitdaging is. Het is ook best wel eng om te mixen.

Tijdens het toernooi dat over 2 volle weken was gespreid hebben we erg geluk gehad met het weer. Slechts twee keer hebben we een regenstop gehad en deze waren van redelijk korte duur omdat zowel de nieuwe smashcourt banen als banen 6, 7, 8 heel wat water konden verwerken. Hierdoor konden we met beperkte vertraging de partijen door laten gaan. In een geval was de partij blijkbaar zo spannend dat de spelers ondanks een zeer stevige regenbui gewoon op smashcourt bleven doorspelen (of was het dat ze mij niet hadden horen roepen dat ze van de baan af moesten?)
Door de ruime planning hebben we in alle enkel categorien ook een verliezersronde gespeeld waardoor alle deelnemers minimaal twee keer in actie moesten komen.

Helaas hadden we ook wat pechvogels die tijdens het toernooi geblesseerd raakten, Olivier Brouwer brak zijn linkerpols en gaf aan dat hij best alleen met rechts kon spelen, Boris Naar kwam ongelukkig terecht na een val partij op de baan in de eerste game van de GD17 en Reinier Riegen verwonde zijn hand na een overmoedige sprong over een hek.

Ongeveer 3000 games later werden op zaterdag 20 juni de finales gespeeld. Het was alweer een droge dag en alle partijen werden redelijk op tijd gespeeld. Marit van Alphen mag zich in 2009 de meisjes jeugd club kampioen noemen en die eer gaat bij de jongens naar, net als vorig jaar, Simon Rang.

Een volledig overzicht van alle uitslagen is te zien op http://www.toernooi.nl/sport/winners.aspx?id=16B55FEF-267E-4E68-8DAF-1D99E01FBE12. Hieronder nog even alle winnaars op een rijtje.

Dit jaar hadden we 121 inschrijvingen. In 2010 moeten we toch wel de 150 of 200 kunnen halen?

Ik wil als toernooileider nog even de volgende personen bedanken; Margreet voor alle voorbereidingen van het toernooi, Leonoor voor het regelen van de bekers en ballen, Anita en crew voor de innerlijke verzorging, Sonny voor het in order brengen van de banen en bijzondere dank aan Boris, Thijs en Alexandra voor het helpen bij het soepel laten verlopen van het toernooi.

Winnaars 

GD 10
Heleen van Rhede Van Der Kloot/Gijs Deknatel

JE 10
Joost v.d. Guchte

JD 10
Joost v.d. Guchte/Sjoerd Markus

ME 10
Roos Polman [1]

MD 10
Roos Polman
Charlotte Pronk

GD 12
Charlotte Pronk/Philip Busscher

JE 12
Lennard Doodeman

JD 12
Sebastiaan Brouwer/Max Nanninga

ME 12
Emilie Pronk

MD 12
Isa Polman/Hannah Woerdman

GD 14
Inge Buijs/Daniel Wareman

JE 14
Michael Thomson

JD 14
Christian Hollreiser/Michael Thomson

ME 14
Diana Chehoudi

MD 14
Diana Chehoudi/Suzanne de Vries

JE 17
Simon Rang

HD 17
Alex Althuis/Niels Althuis

DE 17
Marit van Alphen

MD 17
Emilie Kielstra/Bo Zomerdijk

GD 17
Marit van Alphen/Boris van Hövell Tot Westerflier

Ogenblik a.u.b. ...