Op een mooie Pinksterdag....

Op een mooie pinksterdag begon de eerste juni van het jaar met een heerlijk opkomend zonnetje, frisse geuren en een gezellig vooruitzicht. Het is altijd een feest om op Leimonias te komen, maar deze ochtend bracht al vroeg heel wat moois.

De jeugdcommissieleden waren al om 8.00 uur aanwezig om de nodige voorbereidingen te treffen voor het jaarlijkse familietoernooi, de ballonnen op te blazen, slingers op te hangen, de prijzentafel op te maken en vooral ook de indelingen nog na te kijken. 

Hoewel het toernooi pas om 10.00 uur begon hadden we de tijd zeker nodig om de puntjes op de i te zetten voor de 50 koppels die zich hadden ingeschreven. Alles zag er feestelijk uit, wij hadden er zin in en de eerste sportievelingen meldden zich al aan de inschrijftafel.

Als eersten kwamen de zussen Kielstra heerlijk uitgedost als Mickey en Minnie Mouse. Ze zagen er fantastisch uit, two of a kind; een prima setje!

Het werd drukker en de setjes meldden zich achter elkaar aan: gevleugelde vrienden als set, the beatles, twee Amerikanen, Indianen, Peppi en Kokki, kortom bijna alle deelnemers gaven gehoor aan het thema “two of a kind”!

De sfeer was al direct goed en na een kwartier kon Ans de uitleg geven aan de honderd deelnemers, waarna er al snel in 10 poules op 10 banen gespeeld kon worden. Als iedereen dan zo speelt, is het een leuk gezicht dat alle ballen worden geslagen en deelnemers met elkaar als team gewoon fun hebben!

Rond een uur of 12 werd een Engelse lunch geserveerd, onder leiding van Anita. Onder de partytent was een buffet met voor ieder wat wils. Snoep voor de kinderen, gebakken eitjes, spek, hamburgertjes, salades en heerlijk fruit.

Daar was iedereen wel aan toe, van de warmte en het spelen had iedereen wel zo’n break verdiend. Na de lunch werd er weer verder gestreden; competitief,  maar absoluut sportief.

Om half 4 waren de laatste rondes gespeeld en werd het toernooi wat tennissen betreft afgefloten door Ans van Dreven. Snel werden de uitslagen van de poules berekend en konden de winnaars bekend worden gemaakt.

Dit ging uiteraard door middel van een gezellige prijsuitreiking. Vanuit iedere poule was er een winnaar, alleen was er één koppel dat er duidelijk uitsprong: Siebren Posthuma met vader Bart waren de grote winnaars van alle poules.

Als iedereen dan zo bijeen staat op het grasveld, zie je de tevreden gezichten van iedereen en zeker van de kinderen die er ook nog verkleed bij liepen. Na het bedanken van de deelnemers, werden wij ook als JC-leden nog bedankt door de president van Leimonias, Willem de Vries. Wij hebben het allemaal met heel veel plezier gedaan, want deze dag was gewoon een groot feest, voor de hele familie.

Nog even een glaasje prosecco op de goede afloop en we konden allemaal met een voldaan gevoel naar huis!

Op naar het volgende toernooi! We hebben er nu alweer zin in!

 

Namens de Jeugd Commissie 

Miranda Pronk


Ogenblik a.u.b. ...