Jeugdnieuws

Hallo tennistalenten,                                                                                                  Follow LeimoniasJTC on Twitter

Welkom op de webpagina's speciaal voor de jeugd bij Leimonias.

Inschrijving voor JCK2012 is open

Hebben jullie je al ingeschreven voor hetJCK2012? Er zijn inmiddels al meer dan 60 speler inschrijvingen binnen voor diverse onderdelen maar er kunnen er nog veel mee bij (zeker bij de meiden t/m14 en t/m 17 is nog veel plaats.

We spelen het JCK vanaf zondag 1 juli met de finales voor alle onderdelen op zaterdag 7 juli. Door de weeks beginnen alle wedstrijdjes zo rond 15.30 m.u.v. woensdag 4 juli, dan beginnen we wat vroeger. Ook spelen we op 4 juli onze 3/4 t/m 8 mini JCK.

Je kan je opgeven op de site van toernooi.nl of je kan bij de bar een inschrijfformulier halen en dat dan weer bij de bar inleveren. Kom op, doe mee en maak er een spannende en leuke week van. Heb je vragen stuur dan een email naar de

Woensdagmiddag districts voorjaarcompetitie resultaten

De voorjaarscompetitie van 2012 kenmerkte zich door regenachtige woensdagmiddagen en weer een hele grote groep tennistalenten. Dit jaar hebben in het totaal 14 teams (ongeveer 80 kinderen) -waarvan 8 jongensteams en 6 meisjesteams- meegedaan met de voorjaarscompetitie. Het is leuk om te zien dat er zo veel meiden aan de competitie deelnamen. We hebben 4 kampioenen (zij werden 1ste in hun poule). Geweldig en van harte gefeliciteerd !

  • Leimonias 1 Meisjes t/m 13, Hoofdklasse,

  • Leimonias 2 Meisjes t/m 13, 1ste klasse

  • Leimonias 3 Meisjes t/m 13, 1ste klasse  

  • Leimonias 1 Jongens t/m 10, 1ste klasse

Daarnaast hebben een groot aantal teams keurig een 2de of 3de plaats behaald. Een paar teams hadden het moeilijk, zeker in de 3/4 baan competitie maar zij hebben toch met veel plezier en inzet wat puntjes bij elkaar kunnen tennissen. Natuurlijk dank aan alle vrijwilligers, haal en breng (o)papa's en (o)mama's, enthousiaste supporters en de competitieleiding die het weer mogelijk hebben gemaakt om al deze kinderen veel plezier te laten beleven aan de tenniswedstrijden.

Zondag districts voorjaarcompetitie resultaten

In de zondag districscompetite kwamen we uit met 2 teams met in totaal 6 jongens en 3 meisjes. Het gemengde team heeft een mooie 2de plaats kunnen bemachtigen. Het Jongens team eindigde helaas op de laatste plaats.

Zondag landelijk voorjaarcompetitie resultaten

Nu het hoofdklasse team van vorig jaar inmiddels in de senioren competitie is gaan spelen (ze zijn trouwens kampioen geworden in de heren 5de klasse) is het de beurt aan de volgende lichting tennis talenten om zich te gaan ontwikkelen tot een top team. We kwamen uit met 1 team in gemengd 3de klasse, 1 team Jongens 2de klasse en 2 teams in Jongens 3de klasse In de zondag speelden totaal 20 jongens en 3 meisjes (dames dit moet beter kunnen). Helaas een wat stroeve start en dit jaar geen kampioenen in de Zondag voorjaarscompetitie maar we hebben een goed begin gemaakt.

Voor alle deelnemers, uitslagen en eindstanden kan je op onze eigen website

Heb je al ingeschreven voor de najaarscompetitie 2012?

De voorjaarscompetitie is nauwelijks afgelopen of de voorbereiding voor de herfstcompetitie dient zich alweer aan. Wil je graag meedoen met de herfstcompetitie, meld je dan aan vóór 20 juni a.s. via een mail aan Niels van Hal, en een cc aan Inge Pötgens, . Kinderen die zich aanmelden na deze datum worden op de reservelijst geplaatst in volgorde van aanmelding.

De jeugdladder is van start gegaan

We zijn gestart! Na een middagje plakken en knippen heeft de JTC een groot  aantal spelers op het bord gehangen. De eerste indeling is gemaakt op basis van  speelsterkte en inzicht van Niels. We zijn begonnen met alle spelers die dit  voorjaar competitie hebben gespeeld voor Leimonias. Staat je naam er nog  niet bij en wil je ook graag meedoen met de ladder, stuur dan een email  naar . De  spelregels van het ladderen zullen naast het bord worden opgehangen en zijn ook hier te vinden.
Ik wens jullie allemaal heel veel tennis plezier met de jeudgdladder

Jeugd ranglijst toernooien worden voortaan aangeduid met JRT i.p.v.  K

Er is wat veranderd in de benamingen van de jeugdtoernooien. Klik hier  voor de uitleg

Een korte terugblik op het JCK2011

Omdat in 2010 nogal wat commentaar was geweest om het JCK in het begin van het schooljaar te organiseren zijn we dit jaar weer teruggevallen op de stille week voor de zomervakantie, althans dat was de bedoeling. Helaas werd deze week door de KNLTB aangemerkt voor ons eigen Scheurleer jeugdtoernooi. Hierdoor moest het JCK uitwijken naar een vroegere datum waardoor we helaas toch weer met een beperkte groep spelers aan de slag gingen. Dit jaar hebben we het ¾ JCK voor spelers t/m 8 ook weer georganiseerd en zodoende zijn we toch tot een 96 deelnemers gekomen.
Afwijkend van vorige jaren hebben we dit keer het toernooi in 10 dagen proberen te spelen. Met veel creativiteit van de toernooileiding en de medewerking van ouders leek het erop dat we zaterdag 25 juni alle finales zouden kunnen gaan spelen. De bekers stonden klaar en de fans kwamen in grote getale naar de baan. Helaas dachten de weergoden daar heel anders over en stonden om 10 uur ’s ochtends de banen blank. Hierdoor kon er niet anders besloten worden dan de finale dag uit te stellen tot een latere datum. Om teleurstellingen te voorkomen was er gekozen om een dag te kiezen na de zomervakantie maar nog wel voor het begin van allerlei competities. Om zondag 11 september was het dan eindelijk zover. Het zonnetje scheen en het werd een geweldige tennisochtend. Er is hard getennist , gezweet, geschreeuwd en geploeterd om de fel begeerde bekers te winnen.  De einduitslag is te vinden op http://www.toernooi.nl/sport/winners.aspx?id=313F1750-1F2A-4417-B2F9-AA0DD1730D6E

Volgend jaar proberen we het JCK2012 weer te spelen in de stille (laatste) week voor de zomervakantie, Hopelijk past het dit jaar beter met het Scheurleer toernooi.

Leimonias heeft een jeugdbestuur

Er zijn inmiddels 6 enthousiaste leimonias jeugd leden die ons nieuwe jeugdbestur vormen. Het jeugdbestuur bestaat op dit moment uit Feline, Frederique, Emilie, Isa, David en Max. Ze zijn momenteel druk bezig met het verzinnen van allerlei leuke activiteiten voor de jeugd dus aarzel niet om ook jou ideeen door te geven aan één van de leden. Ik ben heel benieuwd welke leuke activiteiten ons te wachten staan.

Wedstrijdverslagen, foto's enz. zijn welkom

Heb je leuke foto's die genomen zijn tijdens wedstrijden of rond wedstrijden of een leuk verslagje van een competitie wedstrijd laat het ons weten. Stuur het maar op naar en we zullen kijken of we e.e.a. kunnen plaatsen.


Ogenblik a.u.b. ...