Verslag Paaseitjestoernooi 10 april 2009

Vrijdag 10 april was het zover: het langverwachte Paaseitjestoernooi 2009!  Het jeugdseizoen ging hiermee goed van start. Alles zat mee: een stralende zon, een windkracht die de vlaggetjes, ballonnen en andere versieringen op het park vrolijk liet wapperen en een record opkomst:  102 kinderen in de leeftijdsgroep basisscholieren. Verder was er een gezellige groep jongere broertjes en zusjes die op het park speelden en een onmisbare groep oudere kinderen en ouders die als begeleider de kuikens hielpen bij het tennisspel en de telling. Een stormloop bij de aanmelding van 16 Hanen, 24 Kippen, 19 Scharrelkippen en 43 Kuikens werd het eerste uur dankzij de vele handen van de Jeugdcommissie in goede banen geleid. Maar liefst 12 banen werden volop bezet. Na het paaseieren zoeken begonnen de tenniswedstrijden. De Hanen, Kippen en Scharrelkippen streden in een dubbelspel op hele banen om de meest gehaalde games. De Kuikens speelden in enkelspel op kwart banen waarbij er hoge punten gescoord werden.
In de pauze tussen de poulewedstrijden kon er een quizblad gemaakt worden met vragen over ons mooie tennispark, namen verzinnen voor twee rare kuikens, aantal ballen raden in een mand en een behendigheidsspel met touwtjespringen. Uit deze quiz kwam ook sterk naar voren dat de tosti’s, limonade, ijsjes en het snoepzakje, favoriete versnaperingen zijn op ons park.
De tenniswedstrijden waren ook dit toernooi weer spannend en tot het laatst onbeslist. Bekende en nieuwe gezichten behoorden tot de poule- en quiz winnaars, die met een kleine verrassing naar huis gingen. Bij de afsluiting van het toernooi kreeg ieder kind de traditionele Chocolade Paashaas en werden alle helpers bedankt.

Het was een goed en gezellig Paaseitjestoernooi! 

Met dank aan alle hulptroepen,

Teresa Doodeman


Ogenblik a.u.b. ...